ca en es
Facebook Twitter Instagram

Destinem el 10% de l'import de les vendes a la investigació contra la Covid-19. #JoEmCorono

Nota de tast dels olis Coll de l’Alba

Monovarietal
sevillenca

Oli d’oliva verge extra amb un perfil equilibrat i complex. D’aroma fruitat intens verd, herba tallada, amb notes de carxofa, nou, ametlla i cirera. Amb un gust dolç en boca i un accent marcadament amarg, picant i astringent mitjà.

Monovarietal
morruda

Oli d’oliva verge extra amb un perfil harmònic i ple de matisos secundaris. D’aroma fruitat intens verd, herba tallada, amb notes de tomaquera, carxofa, ametlló i ametlla. En boca és dolç amb un accent marcadament amarg, picant i astringent mitjà.Descarrega’t la nota de tast de l’OOVE sevillenca i la nota de tast de l’OOVE morruda Oli Coll de l’Alba per fer el tast pas a pas.

1. La vista

Saps per què les copes que fem servir en els tastos són de color blau fosc? El color de l’oli no determina el seu sabor. Per això, l’ideal és realitzar el tast professional en una copa de color fosc per no veure’s influenciat per la tonalitat de l’oli. Ara bé, per a un tast més lúdic, us recomanem fer servir copes transparents per poder apreciar les diferents tonalitats dels olis.

2. L’olfacte

Quines aromes pots identificar? L’OOVE pot despendre una gran varietat de sensacions olfactives en diferents fases. Des d’aromes de poma, fulla verda, fruits secs fins a verdures com ara el tomàquet o la carxofa. Ho provem?

Primer captarem les aromes volàtils més lleugeres. Per fer-ho, a temperatura ambient taparem la copa i deixarem reposar l’oli uns segons per concentrar les aromes. Destapem i acostem la copa al nas. I en una segona fase, tornarem a tapar la copa i deixarem reposar novament l’oli mentre l’escalfem lleugerament amb les mans. Et sorprendrà com les aromes hauran canviat.

3. El sabor

Quants sabors pots reconèixer? El gust és l’etapa on distingim els sabors de l’oli d’oliva verge extra, on les sensacions en boca poden ser picants, dolces, amargues, fruitades… I en diferents intensitats: lleugera, mitjana o intensa. A més, podrem notar una sensació tàctil (lleugera irritació) a la gola una vegada ingerit l’oli. Això es coneix com a picant.

4. Retronasal

Sabies que l’oli adherit a la gola desprèn noves aromes? En aquest cas, una vegada empassat l’oli, aquest s’escalfa i les molècules més pesades es continuen volatilitzant i desprenent noves aromes.

X