ca en es
Facebook Twitter Instagram

Destinem el 10% de l'import de les vendes a la investigació contra la Covid-19. #JoEmCorono

Oli Coll de l’Alba

Un projecte de vida en un mar d’oliveres

Oli Coll de l’Alba neix com un projecte d’olivicultura i elaboració d’oli d’oliva verge extra ecològic, de qualitat prèmium i de producció limitada. Un ingredient amb una personalitat modelada per la innovació aplicada a una tradició centenària. El resultat és una proposta gastronòmica atrevida que proporciona un joc amb plenitud sensorial.

 

Producte gourmet

Cultiu ecològic

Innovació tècnica

Producció limitada

Firma d’autor

Patrimoni
paisatgístic

Barraques de pedra seca, marges, riu, muntanyes, el Delta de l’Ebre…

Oli Coll de l’Alba neix com un projecte personal de recuperació de finques tradicionals d’oliveres centenàries abandonades i la preservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic del Baix Ebre. Actualment, gestionem 15 finques que sumen un total de 25 hectàrees envoltades d’un territori d’alta riquesa natural a les Terres de l’Ebre.

Un terroir
singular

La qualitat i el caràcter dels nostres olis el determina un terrer oleic únic i molt especial.

L’essència és fruit del clima temperat propi de la zona, la valorització de varietats d’oliva local i un terreny amb característiques del sòl idònies per al cultiu d’oliveres. Combinació inigualable de factors naturals perfeccionada pels coneixements en Enginyeria Agroalimentària de Xavier Guilera, autor dels olis Oli Coll de l’Alba.

Agricultura
ecològica

El cultiu de les nostres oliveres es regeix pel principi de l’agricultura ecològica.

La formació constant i la innovació formen part dels processos de cultiu, elaboració i conservació de l’oli al nostre celler. Desenvolupem agricultura ecològica i sostenible, certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica – CCPAE (operador CT 004024 P) i potenciada amb principis d’agricultura biodinàmica per aportar biodiversitat al nostre entorn.

Una història personal

És possible que mai haguéssim pensat que aquelles vacances familiars a l’encisador paratge de les Terres de l’Ebre l’estiu del 2010, serien el punt de partida del nostre projecte de vida, Oli Coll de l’Alba.

El mar d’oliveres centenàries, les barraques de pedra seca, els colors intensos de la bellesa paisatgística, la gastronomia i el tarannà de la seva gent ens van enamorar, motiu pel qual dos anys més tard, vam decidir abandonar la nostra Barcelona natal per embarcar-nos en una increïble aventura que començaria al paratge del Coll de l’Alba.

Una aventura plena d’il·lusió i passió pel món de l’oli, cultivada diàriament amb fermesa i el clar objectiu d’elaborar un oli d’oliva verge extra ecològic i de qualitat prèmium que en cada gota conté una porció de paisatge, de clima, de la terra i de nosaltres, el Xavier i l’Alba.

X